Produs adaugat in cos
Continua Vezi cos
<

Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T pentru centrale termice si termoseminee

Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T pentru centrale termice si termoseminee

505.00 lei cu TVA
490.00 lei cu TVA
Ai 2% discount
Cod produs:   ECOKOM200
Producator:   FERROLI
Descriere Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T pentru centrale termice si termoseminee

Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T pentru centrale termice si termoseminee

INFORMATII GENERALE:
Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T este un controler electronic modern care comanda functionarea pompei de agent termic pentru incalzire pentru centrale termice si termoseminee pe combustibil solid (lemn etc.) si a pompei de circulatie agent termic primar pentru prepararea apei calde de consum menajer (acm).

Regulatorul digital Ferroli ecoKOM 200T comanda functionarea pompei de circulatie agent termic pentru incalzire in functie de termostatul de ambient si in functie de temperatura agentului termic din centrala termica, temperatura masurata prin intermediul senzorului de temperatura (T1) montat in centrala termica sau in conducta de tur.

Regulator digital Ferroli ecoKOM 200T comanda si functionarea pompei de circulatie agent termic pentru prepararea apei calde de consum menajer (acm), in functie de temperatura apei calde masurata printr-un senzor de temperatura (T2) montat in boilerul de apa calda.

De obicei, centralele termice sunt configurate pentru asigurarea cu prioritate a apei calde de consum menajer (acm). Regulatorul digital Ferroli ecoKOM 200T are trei functii predefinite de preparare apa calda pentru consum menajer:

1. FUNCTIA FARA PRIORITATE ACM:
In acest mod de functionare, ambele pompe de circulatie agent termic (pompa de incalzire si cea de preparare acm), sunt autorizate in mod egal pentru a utiliza agentul termic produs de sursa de caldura (de la centrala termica sau de la termosemineu). Pornirea pompei de circulatie pentru prepararea apei calde nu va opri functionarea pompei de incalzire.

2. FUNCTIA CU PRIORITATE ACM:
In acest mod de functionare pompa de incalzire va fi oprita pana ce temperatura apei calde de consum menajer va ajunge la valoarea setata de catre utilizator. Acest mod de functionare asigura prepararea apei calde cat mai repede posibil, deoarece toata caldura furnizata de centrala termica va fi folosita pentru incalzirea apei din boilerul de apa calda.

In cazul in care functia de "preparare apa calda" dureaza prea mult, regulatorul digital Ferroli ecoKOM 200T va activa ciclic pompa de incalzire pentru o perioada de 30" secunde pentru a preveni racirea excesiva a instalatiei de incalzire.

3. FUNCTIA FARA ACM:
Acest mod de functionare se va utiliza in cazul in care instalatia de incalzire nu are boiler de preparare apa calda, respectiv nu este montata pompa de preparare apa calda, sau atunci cand pompa de apa calda si/sau senzorul de temperatura pentru apa calda (T2) sunt defecte. In acest mod de functionare este dezactivat modul de operare pentru pompa de apa calda. Datele de la senzorul de temperatura pentru apa calda T2, care masoara temperatura apei calde de consum menajer (acm) nu sunt luate in considerare in timpul algoritmilor de operare.

Daca senzorul de temperatura pentru apa calda (T2) este deteriorat, se va activa aceasta functie pentru a permite functionarea in continuare a regulatorului Ferroli ecoKOM 200T in modul de functionare "incalzire". Alarma de la senzorul de temperatura pentru apa calda (T2) nu va fi afisata.

DATE TEHNICE:
Conexiuni la senzorii de temperatura si de la termostatul de ambient:
Temperatura de pe turul centralei termice (senzor T1, terminalele 9 si 10)
Temperatura apei calde de consum menajer din boiler (senzor T2, terminalele 11 si 12)
Conexiune la termostatul de ambient: TA (terminalele 13 si 14)

Conexiuni la pompele de circulatie agent termic:
Alimentare pompa de ACM P2 (terminale P1L si P1N): 230V/0.5A;
Alimentare pompa de incalzire P1 (terminale P2L si P2N): 230V/0.5A;
Alimentare regulator de temperatura: 230 V, I= 1,02 A, 50 Hz
Conditii operare: 0° <_ Ta <_ 40°C, 10-90% umiditate relativa, fara condensare
Nivel protectie carcasa: IP 20
Greutate: ~280 g (doar regulator)

Precizie de masurare temperaturi:
Structura interna KTY81-110 (CT4)
Precizie: ± 1°C
Gama afisaj T1, T2: 0 ÷ 99°C

FURNITURA DE BAZA CONTINE:
- Regulator ecoKOM 200 T 1 buc.
- Senzori de temperatura (T1,T2) 2 buc.
- Manual utilizare si montaj 1 buc.